Манчестър Юнайтед с победа в САЩ, сериозни контузии за най-скъпото лятно попълнение и голмайстора на тима

Манчестър Юнайтед победи Бетис с 3:2 в интересна приятелска среща, играна в Сан Диего, САЩ. Мачът бе част от предсезонната подготовка на двата отбора.

Икер Лосада откри за испанците още в 15-ата минута, но момчетата на Ерик тен Хаг реагираха като ужилени и до края на първото полувреме успяха да вкарат цели три попадения. Маркъс Рашфорд изравни от дузпа само три минути след гола за Бетис. Амад Диало пък изведе “червените дяволи” напред в 24-ата минута, а Каземиро направи 3:1 след корнер седем минути по-късно. Крайното 3:2 оформи Диего Йоренте в 61-вата минута.

Следващата и последна приятелска среща от американското турне на Манчестър Юнайтед ще е в събота вечерта срещу големия съперник Ливърпул в Колумбия, Южна Каролина.

Най-новото попълнение на Манчестър Юнайтед се придвижва с помощта на патерици

Доста по-важните новини и неприятни новини за Тен Хаг обаче са свързани с контузиите, налегнали тима. Според информациите на английнските медии, най-скъпото лятно попълнение на тима Лени Йоро ще отсъства от терените цели три месеца заради счупена метатарзална кост.

Французинът, дошъл за 52 млн. паунда от Лил, получи контузията си в предишната контрола с Арсенал, загубена с 1:2. Очакваше се травмата на Йоро да е сериозна, след като вчера той бе заснет да се придвижва с помощта на патерици и предпазен ботуш. Tака той ще пропусне голяма част от началото на сезона, а тежката му контузия може да принуди Манчестър Юнайтед отново да поднови интереса си към Матайс де Лихт от Байерн (Мюнхен).

Расмус Хойлунд, който също получи травма срещу Арсенал, пък ще отсъства от терените около шест седмици. Датчанинът, който бе най-резултатният играч за тима през миналия сезон със своите 16 попадения във всички турнири, получи проблем с подколянното сухожилие и ще отсъства от терена поне до средата на септември.

Лошите новини за Манчестър Юнайтед, свързани с контузии, не спряха и в контролата с Бетис, след като голмайсторът Маркъс Рашфорд и Антони също бяха принудително заменени , като тепърва ще се оценява и тяхното състояние.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти