Ел Гази разтрогна с Майнц и се насочва към Кардиф

Ануар Ел Гази е анулирал договора си с германския Майнц 05 без предизвестие, което може да сложи край на продължаващия правен спор между двете страни във връзка с пропалестинските публикации на играча през миналата година. Адвокатът на нидерландския футболист обяви новината, която бе потвърдена от клуба, който заяви, че няма да обсъжда следващите си стъпки.

Ел Гази имаше договор до 2025 година. Според информации в медиите, Ануар Ел Гази е в Уелс, където преминава медицински прегледи за трансфер в Кардиф. Наскоро трудов съд в Майнц постанови, че прекратяването на договора на футболиста от германския клуб във връзка с публикациите в социалните мрежи е невалидно.

Ел Гази за кратко поднови тренировки след съобщение от Майнц 05, че той се дистанцира от публикациите, но футболистът бързо отхвърли това твърдение в друг пост и контрактът му беше прекратен без предизвестие от отбора на 3 ноември. Съдът постанови, че клубът пропуснал давността по отношение на първата публикация, докато втората не нарушава свободата на изразяване. От Майнц 05 отговориха, че ще обжалват отсъждането, според което Ел Гази трябва да получи около 1.7 милиона евро от дължимите му заплати и бонуси.

Още от Футбол свят

Виж всички