Нюкасъл разби Урава в Япония

Нюкасъл победи с 4:1 Урава Ред Даймъндс пред 63 000 зрители на “Сайтама Стейдиъм” в първия мач от предсезонното си турне в Япония. Джейкъб Мърфи (45’, 47’) отбеляза два гола, а Александър Исак (3’) и Люис Хол (58’) добавиха по още едно попадение за втория пореден успех на “свраките” в контролите. Рио Нита (23’) реализира почетния гол за домакините, които пропуснаха и дузпа през първата част.

Английският тим поведе още в третата минута, когато Джо Уилок, който игра за първи път от април, изведе Александър Исак. Шведът с малко късмет успя да се справи с двама бранители и от границата на наказателното поле прати топката в левия ъгъл. Съвсем скоро след това Харви Бранс пропусна добра възможност да удвои.

След лошото начало домакините се поокопитиха и в 13-ата минута топката се озова във вратата на Поуп, но попадението бе отменено заради засада. Все пак десет минути по-късно резултатът бе изравнен, след като Рио Нита засече от няколко метра добро центриране на Мацуо отляво. След половин час игра Урава можеше да стигне до пълен обрат, но Поуп предотврати това, след като спаси дузпа, изпълнена от Ито. Нарушението бе на Ливраменто.

Двубоят продължи с възможности и за двата отбора, но Нюкасъл се оттегли на почивка с гол аванс, след като в 45-ата минута Уилок отне топката от Ито в половината на японците, продължи напред, след което пусна вдясно към Джейкъб Мърфи, който стреля в близкия ъгъл за 1:2.

В самото начало на втората част Мърфи реализира ново попадение. Този път той получи от влезлия за началото на втората част Джейми Майли, пое с десния крак, освободи си коридор за стрелба и с левия намери ъгъла - 1:3.

В 58-ата минута Нюкасъл вече водеше с 4:1, след като Люис Хол стреля от далечна дистанция и след рикошет в бранител топката порази вратата на Урава за четвърти път. Този резултат се запази до края, а и след много направени промени в двата отбора качеството спадна значително.

Нюкасъл стартов състав: Поуп, Ливраменто, Крафт, Бърн, Хол, Лонгстаф, Уилок, Жоелинтон, Мърфи, Барнс, Исак

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти