Левандовски: Мбапе не е същият нападател като мен, той е поредната мотивация за нас

Нападателят на Барселона Роберт Левандовски се зарече, че през предстоящия сезон той ще вкара повече от своите 26 попадения през миналата кампания. Също така той изрази мнение, че новото попълнение на големия конкурент Реал Мадрид Килиан Мбапе се различава от него като атакуващ футболист.

“Познавам много добре Ханзи Флик. Това е треньор, който идва с нови идеи и се нуждае от време, за да ги приложи тук. Той върши добра работа. Важното е, че залага на вертикалната и офанзивната игра, като това облагодетелства всеки нападател. Научих много неща от Чави, към когото изпитвам голям респект. Физическата подготовка? Говорим за модерния футбол, а не за този отпреди 10 години, така че са необходими друг тип качества. Физиката е много важна и работим върху много неща. Това е от значение както за младите, така и за ветераните. Убеден съм, че ще вкарам повече голове от миналия сезон, който не беше много добър нито за мен, нито за отбора.

В Реал Мадрид спечелиха Шампионската лига и Ла Лига, но сме готови да се конкурираме с тях. Това е предизвикателство за нас. Не съм сигурен, че Килиан Мбапе е същият нападател като мен, неговите позиция и стил на игра са различни, но той е поредната ни мотивация. Не обичам да говоря за нови попълнения. Убеден съм, че Жоан Лапорта работи много добре, за да направи силен състав. Що се отнася до юношите ни, предсезонната подготовка е подходящият момент да покажат всички свои качества и силни страни. Витор Роке? Аз също имах доста проблеми, когато на 20 години напуснах Полша, за да замина за Германия. Става въпрос за език, климат, адаптация. Сега, след като мина известно време, идва моментът, в който да разбере какво трябва да подобри или с какво може да помага повече на отбора”, коментира Левандовски пред репортери в САЩ, където Барселона е на турне.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти