Ботев (Пд) чака бразилско крило

Ботев (Пловдив) очаква бразилски флангови нападател. С привличането му ще бъде сложена точка на лятната селекция на тима. Преговорите с въпросния играч са почти завършени. И надеждите на "канарчетата" са, че до дни той ще пристигне за медицински прегледи и ако всичко е наред с тях, ще подпише договор.

Треньорът Душан Керкез държи в състава да бъде взето още едно крило. Причината е, че през лятото клубът се раздели с един от най-обещаващите си играчи - Уме Емануел. Нигерийският младежки национал бе продаден на швейцарския Цюрих. А до края на трансферния прозорец може да бъде трансфериран и сънародника му Самуел Акере. Той направи силни мачове в Лига Европа до момента. А там блесна и Кристиан Нвачукву, който получи доверието на Керкез след сделката за Уме Емануел.

Ботев и Локомотив сътвориха голово шоу на "Колежа", масов бой между бултраси беляза срещата

Ботев (Пд) направи доста солидна селекция до момента. В клуба бяха привлечени датския вратар Ханс Кристиян Бернат, левия бек Андрей Йорданов, халфовете Едгар Пилоян, Матиюс Римеикис, Ален Корошец и Никола Илиев, както и нападателите Антони Уджа и Кристиан Каси.

Архитект на трансферите в Ботев е спортният директор Артур Платек. Полякът върши страхотна работа - поне такова е мнението на треньора Душан Керкез. Договорът на Платек с пловдивчани обаче изтича на 4 август. Той пристигна на "Колежа" преди година и веднага внесе ред в трансферната политика на клуба. Очаква се Артур да подпише нов договор до 2026 г., като вече има принципна договорка това да се случи.

"Тема спорт"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти