Рома обяви трансфера на шведски национал

От Рома официално обявиха привличането на левия бек Самуел Дал, който пристига от Юргорден. Предполагаемата стойност на трансфера е 4 млн. евро плюс бонуси, като освен това шведският клуб ще получи 10% от следващата продажба на играча, който подписа с новия си отбор договор за пет сезона. 21-годишният защитник ще носи фланелката с номер 26 в състава на “джалоросите”. Той прекара само една година в досегашния си тим, за който записа общо 37 срещи с 6 асистенции. Също така в началото на тази година младият футболист дебютира за националния отбор на Швеция.

“Първите ми впечатления са наистина добри и съм много щастлив да бъда тук. Благодаря на собственика на Рома за предоставянето на тази възможност, много съм благословен. Имам големи очаквания. Знам, че това е клуб, който иска да побеждава. Разбира се, желая да играя възможно най-много, да помагам на отбора максимално и да печеля. Знам, че това е огромен клуб в Европа с голяма история и много добри играчи и треньор. Това е невероятен клуб, за който съм чувал само добри неща. Аз съм дребен, но пъргав играч, като съм добър с топката. Искам да играя с отбора и да показвам качествата си на игрището.

Даниеле Де Роси е легенда тук, гледал съм негови мачове по телевизията. Очаквам той да е добър тактик и да налага много добър офанзивен футбол с доста тичане и пасове. Носех номер 26 и в досегашния ми клуб Юргорден, така че той е сантиментален за мен и цатова го избрах. За първи път съм в Рим, за който съм чувал само добри неща. Щастлив съм да бъда тук, като нямам търпение да науча повече за града и клуба, както и да стъпя на терена”, заяви Дал в първото си интервю пред клубната телевизия.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти