Артета иска да задържи Емил Смит Роу

Мениджърът на Арсенал Микел Артета иска да задържи в редиците си Емил Смит Роу за новия сезон. 23-годишният халф не е първи избор на наставника, но той иска да го има на разположение, тъй като той дава допълнителна дълбочина на състава, твърди експертът Чарлс Уотс. Интерес към този играч има от Фулъм и Кристъл Палас.

"Имаше оферта от Фулъм за Смит Роу, но тя бе отхвърлена. Очаква се обаче да пристигне втора такава. Кристъл Палас също обяви интерес към този играч и се очаква също да отправи официално предложение за него. В един идеален свят Артета би искал да задържи Смит Роу. Миналата година по това време той заяви, че не иска да го продава, а очаквам да стори същото и сега, ако зависеше само от него и от футболната гледна точка на нещата. В същото време обаче Смит Роу има договор за още две години и иска да играе редовно, след като прекара на пейката последните два сезона. Така че е по-вероятно Арсенал да го продаде с нежелание на Фулъм, Кристъл Палас или някой друг, който удовлетвори финансовите им претенции. За момента в клуба няма достатъчно добра оферта за този играч и затова той отлетя с отбора за турнето в САЩ. Със сигурност от Арсенал няма да го притискат за трансфер, а дори напротив", заяви Уотс.

Смит Роу е юноша на Арсенал, но така и не може да си спечели титулярно място в състава, като през годините бе даван под наем на РБ Лайпциг и Хъдърсфийлд. В последните няколко сезона той се задържа на "Емиратс", но само през 2021-22 г. получи повече игрови минути, докато през следващите две години записа едва 25 мача общо в Премиър лийг.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти