Флик похвали Кунде

Няколко часа след като беше елиминиран от Евро 2024, Жул Кунде се появи на спортната база на Барселона. Не за да тренира, а за да се срещне лично с новия старши треньор Ханзи Флик, преди да започне ваканцията си. Именно тогава французинът настоял пред германеца, че иска да присъства на турнето в САЩ. Въпреки че треньорът го насърчи да си вземе ваканция, докато отборът се завърне от американските земи, защитникът запази желанието си да се качи на самолета.

На 9-и юли (вторник) Испания победи Франция на полуфиналите на Европейското първенство. УЕФА смята следващия ден за работен, така че ваканцията на френските играчи официално започна на 11 юли. Преди да се отправи на своята ваканция, Кунде посети базата на Барселона, където престоя два дни, по-специално на 11 и 12 юли.

Жул Кунде: Това беше най-добрият ни мач на Евро 2024

Французинът поздрави съотборниците си, запозна се с новия треньорски щаб и по-специално разговаря с Ханзи Флик, пред когото изрази желанието си да вземе участие на турнето в САЩ.

Флик каза на Кунде, че след много дълъг сезон и изискванията на Европейското първенство, най-подходящото нещо е защитникът да си почине поне три пълни седмици, за да се освежи.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти