Първи европейски подиум за България за смесени щафети в триатлона

Щафетата на България в състав Мира Георгиева, Симеон Бобеков, Миролюба Ненкова и Александър Божилов, завърши на 3-то място на Европейската купа по триатлон за младежи в Кишинев (Молдова).

Съставът на националните състезатели отбор "Младежи и девойки", които взеха участие в Европейската купа бе Александър Божилов, Мира Георгиева, Миролюба Ненкова, Преслав Кушев, и Гергана Стоянова, с треньорски колектив - Иво Илиев и Борис Божилов.

В индивидуалното класиране при младежите, Александър Божилов се класира на 5-то място, Симеон Бобеков на 8-мо място, а Преслав Кушев завърши 17-ти при много силна конкуренция от 37 състезатели от Испания, Румъния, Украйна, Израел, Турция, Молдова, Латвия, Естония и други. При девойките, Мира Георгиева завърши 14-та, Миролюба Ненкова 17-та, а Гергана Стоянова на 18-та позиция.

"Ръководството на „Българска асоциация по триатлон“ поздравява състезателите си за спечелването на бронзовия медал, който поставя началото на нова глава от историята на триатлона в България! Гордеем се с Вас!"

Снимки: Europe Triathlon

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти