Европейският рекордьор Хъдсън-Смит: Имах нужда да поема световното лидерство и да се настроя за Париж

Матю Хъдсън-Смит написа нова страница в европейската история в бягането на 400 метра при мъжете. Днес той стана първият представител на Стария континент с постижение под 44 секунди на една обиколка, след като спечели Диамантената лига в Лондон с 43.74 сек.

“43 секунди преди Париж е точно на каквото се надявахме аз, треньорът и моят тим. Това, от което наистина имах нужда, е да поема това световно лидерство и да се настроя за Париж, за да покажа на останалия свят на какво съм способен. Преди днес написах на хартия, че ще бягам 43.7, защото направих състезателен модел и моят треньор ми каза, че съм във форма за 43 секунди. Всичко, което трябваше да направя, беше да изляза там и да го покажа.

Подготовката за Париж е всичко, което има значение и вярвам, че днес беше много важно за това. Моят физиотерапевт каза да изляза там и да се забавлявам и точно това направих пред домашна публика. На Олимпиадата има 8 други мъже, които могат да вземат златния медал, много хора казват, че 400 м не е фаворит и мисля, че това е така, защото американците не участват толкова много, колкото преди. Останалият свят е наваксал изоставането, така че мисля, че тази година като цяло Олимпийските игри са наистина отворени”, каза той след бягането си в Лондон.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти