Георги Недялков спечели единствената граплинг битка на Max Fight 59

Георги Недялков спечели единствената граплинг битка на тазгодишното лятно издание на бойната верига MAX FIGHT. Бургазлията победи в продълженията на двубоя му с Кристиан Илиев от "Бразилско жиу-жицу Варна/Бруно Бастос BJJ".

Срещата започна с атаки за ключове на краката и от двамата бойци. И двамата имаха своите ситуации да приклчат битката с ключ, но след ожесточените размени Недялков се озова в топ позиция. Боецът на “GFTeam Burgas” избра да играе по гръб и да атакува отново ключ на крака, но и тази негова атака бе парирана. Илиев върна "услугата", но с опит за ключ на ръката. Варненецът бе в подем, но атаките му не се увенчаха с успех.

Кристиан Илиев се опита да приключи двубоя в последните секунди с пореден опит за ключ за крака, но бургазлията показа добра защита и спаси лявото си ходило от тежка контузия.

Победителят бе определен след един рунд продължение. И двамата BJJ състезатели избраха да атакуват от доминантна позиция с контрол на гърба. Нито единият от двамата не успя да завърши двубоя чрез отказване, но в крайна сметка Недялков се спаси от лошата позиция с 14 секунди по-бързо и това му донесе победата чрез метода за по-бързо бягане от доминантна позиция.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти