Димо Андреев спечели сребро на чук на Европейското за юноши

Димо Андреев донесе трети медал за България на Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години, което се провежда в Банска Бистрица, Словакия. Българинът, който е и балкански шампион за възрастта с личен рекорд от 75.53 метра, стигна до второто място със 72.49 метра. Възпитаникът на Андриан Андреев постигна този резултат в своя пети опит.

Състезанието не започна по най-добрия начин за българина, който в първия си опит постигна 66.16 м, а след два фала в следващите два опита продължи към четвърти като осми в класирането. Постепенно представителят на балчишката школа се придвижи напред с опит от 71.49 м. В последния си опит българинът постигна 71.68 м. Андреев беше подкрепен от българска агитка от състезателите ни по трибуните, които бяха издигнали плакат “Давай, Димо”.

Европейски шампион в хвърлянето на чук при юношите стана водачът в континенталната ранглиста за сезона Томас Уилямс (Ирландия), който постигна 73.95 м в най-добрия си трети опит. Испанецът Магно Лопис записа личен рекорд от 72.48 м за бронзовия медал.

Така България вече има пълен комплект медали от Европейското първенство в Банска Бистрица. Вчера Радина Величкова стана европейска шампионка на 100 метра при девойките с нов национален рекорд за възрастта от 11.46 секунди, а Християн Касабов заслужи бронза на 110 метра с препятствия при юношите.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти