Две контроли на Рома са пред провал

Две от планираните контроли на Рома за това лято са пред провал. Става въпрос за срещите с Тулуза и Олимпиакос. Много е вероятно и двете да бъдат отменени заради опасения за проблеми с феновете.

"Вълците" трябваше да играят с Тулуза на 27 юли, но проблемът е, че Наполи в момента е на лагер в близкото градче Кастел ди Сангро, а не е тайна, че ултрасите на Рома и Наполи никак не се обичат и има предпоставки за сбивания помежду им. Имаше вариант мачът да бъде преместен в Анкона, но и той не е много добър, защото феновете на местния отбор са побратимени с тези на Наполи и може да се обединят срещу тифозите на Рома.

Планираната пресконференция преди мача вече бе отменена, а и срещата не фигурира в официалния сайт на Рома, което на практика означава, че тя няма да се проведе.

Относно мача с Олимпиакос, и там има опасения за сблъсъци между привърженици на двата отбора, ако такива от Гърция решат да пътуват за Италия и да подкрепят отбора си в тази проверка. Тя е планирана за 3 август в Риети. Тук проблемът е, че тифозите на Рома са побратимени с тези на големия враг на Олимпиакос - Панатинайкос. В миналото вече се е случвало фенове на "вълците" да влязат в конфликт с тези на най-успешния гръцки клуб.

Още от Футбол свят

Виж всички