Нейт Диас съди промоутърите на последната му битка

Бившият боец на UFC Нейт Диас твърди, че са му били обещани 10 милиона щатски долара, за да се боксира с бившия претендент за титла в UFC Хорхе Масвидал, но не е получил 90 % от обещания хонорар. Поради тази причина американецът ще води дело в съда срещу боксовите промоутъри от “Fanmio”, за да получи това, което вярва, че заслужава. Адвокатът на боеца от Стоктън, Джеремая Рейнолдс, вече е завел дело.

Диас твърди в делото, че преди да излезе на ринга с Масвидал, той е направил сделка с промоутъра Соломон Енгел и неговата компания “Fanmio”, но Енгел отказва да плати.

Според Нейт, Енгел е казал, че не може да осигури средствата, защото не е спечелил от организирането на битката това, което е очаквал. В съдебния иск също така се твърди, че Енгел е казал на Диас, че не може да му плати, въпреки устните и писмени споразумения, защото съпругата му може да се разведе с него заради финансовата загуба.

Диас ги съди за измама и нарушаване на договор, заявявайки в документите, че никога не би се качил на ринга с Масвидал, ако знаеше, че няма да му платият. Битката срещу Масвидал беше втората професионална боксова среща на Диас в кариерата му.

Преди тази битка по-малкият от братята Диас загуби от Джейк Пол през август 2023 година.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти