Хаас ще продължи да работи с Ферари поне до 2028 година

Отборът на Хаас ще продължи да използва задвижващите системи на Ферари поне до края на 2028 година, потвърдиха от американския тим.

Хаас работи с Ферари още от влизането си в спорта през 2016 година и като част от това партньорство даде шанс на част от пилотите от академията на „Черните кончета“ да се докоснат до коли от Формула 1. През 2016 Шарл Леклер участва в общо четири тренировки с Хаас, а през 2021 и 2022 Мик Шумахер се състезава за американския екип. Догодина пък Оливър Беарман ще бъде титуляр на Хаас.

Беарман посочи основния фактор зад неговото привличане в Хаас

„Вълнувам се, че удължаваме нашето партньорство с Ферари до края на 2028 година. Като организация ние сме използвали само задвижващите системи на Ферари и да имаме тази стабилност при навлизането в следващите правила и ключова част от нашето развитие.„Отношенията си с Ферари винаги са били специални, те бяха в основата на нашата програма в самото ѝ начало и през цялото време са ценен технически партньор. Радвам се, че ни предстоят още сезони. Благодаря на Фред Васьор и на всички във Ферари, които продължават да вярват в нашия проект. Тази новина е още един пример за дългосрочната амбиция на Хаас във Формула 1“, заяви ръководителят на Хаас Аяо Комацу.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти