Втора поредна победа за Любо Руйков в POK Италия

Втора поредна победа в шампионата РОК Италия спечели българския картинг пилот Любослав Руйков, който се състезава в клас Джуниър РОК.

С тази победа на пистата в Лонато Руйков увеличи аванса си на върха на класирането и вече има 233 точки след шестия кръг. След него са най-сериозните съперници на Любо от началото на сезона – Джулио Мазолини е с 220, а Федерико Сбарделати е трети с 215 точки.

Любо Руйков много близо до подиума в WSK Euro Series

Този уикенд Руйков направи прецедент този сезон в РОК Италия, като записа първи времена във всички сесии в Лонато – от квалификациите до финала.

Любо Руйков триумфира в Кремона и поведе в ROK Cup Италия

„Любо беше първи от старта до финала на всяка една сесия, в която кара – потвърди механикът на Руйков Станислав Каваримов. – Нито един пилот не успя да мине пред него дори и за един завой. Преди началото на шестия кръг говорихме, че Любо е израснал много в рамките на сезон 2024 и какво по-добро потвърждение от това – много силно пилотиране, много бърз и постоянен и вече стигаме нивото, при което картингът от клас Джуниър му идва малък, Любо го надраства.”

Повреда в двигателя дръпна Руйков назад в класирането

До края на сезон 2024 в РОК Италия има още два кръга – на пистите „Франчакорта” през август и на „7 Лаги Карт” през септември.

Любо Руйков се бори със сина на пилот от Формула 1 за победата

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти