Мариан Димитров дебютира на любителския турнир за начинаещи в София

Поздравления за Мариан Димитров, който завоюва първата си титла в любителската общност - Интерактив Тенис! Негов опонент на финала беше дебютантът Радослав Русинов, с който направиха страхотен мач, продължил над един час на кортовете на софийския тенис клуб “1882”. Запис от срещата има в YouTube канала на тенис общността.

Изненадите в турнира…

Мариан Димитров стигна до финала с три победи, като в първата среща надви Даниел Стефанов с 6:1, а за полуфинала се класира след като надви Тони Янакиев с 6:2. Там го очакваше претендентът за титлата и шампион при начинаещите - Кристиян Филипов. След изключително оспорван двубой и 7:5, Димитров записа победа срещу Филипов и си осигури място във финалната двойка на 18.82 Night Tour за начинаещи.

През този сезон Радослав Русинов показва страхотно развитие и през март стигна до първи полуфинал на Maleeva Winter Night ITL 25. А сегашното му класирането за финала при начинаещите е повече от заслужено. Той започна турнира с победа над Михаил Гошкин с 6:1, а на четвъртфинала надигра Ивайло Преславски с 6:3. Радослав поднесе другата изненада в турнира, след като взе реванш за отпадането на полуфинала през март, именно срещу тогавашния шампион, датчанинът Да̀ниел Кристенсен. След изключително оспорван двубой, Русинов се класира за финала, след като се наложи в тайбрека с 7:6(7).

Финалът на 18.82 Night Tour

Срещата вървеше гейм за гейм, въпреки подкрепата от агитката и опитите на тенисистите да направят пробив. В крайна сметка първият успех за Димитров дойде след 30 мин. игра, когато при подаване на Русинов и 40 равни, той затвори гейма и поведе с 4:2. Веднага след това Радослав върна жеста с гейм на нула, но не успя да задържи темпото и след още 15 мин. вече изоставаше с 5:3. Видяхме лек спад в играта на Мариан, който започна да прави повече непредизвикани грешки, а това беше добре дошло за опонента му, който изравни до 5:5. Всичко се реши в шампионския тайбрек, където играта на Димитров беше малко по-стабилна и той първи стигна до десетте точки. При краен резултат 77:64, Мариан завоюва първата си титла в Интерактив Тенис и 25 точки за националното класиране.

Поздравления и на двамата за страхотната игра, на която ни направиха свидетели! Радваме се, че виждаме все повече начинаещи играчи с такова ниво на игра. Ще следим участието на Русинов на предстоящия еднодневен турнир от категория ITL 250 - Tech Sport Cup, който ще се проведе на 10 август. Всички срещи ще се изиграят на кортовете в Sofia Tech Park, а победителят ще грабне купата, 250 точки за класирането и наградите на спонсорите. За повече информация и записване - www.interactive-tennis.com

Още от Тенис

Виж всички