Магучих: Чувствам се фантастично, защото беше невероятен скок

Новата световна рекордьорка в скока на височина Ярослава Магучих, която по-рано днес преодоля 2.10 м и прати в историята 37-годишното върхово постижение на планетата на Стефка Костадинова от 2.09 м, беше изключително щастлива от своя успех на Диамантената лига в Париж.

“Чувствам се фантастично, защото беше невероятен скок и успях да го направя от първия си опит. Беше наистина невероятно, още повече, че скочих само 2.07 при втория си опит и това вече беше моят личен рекорд. Моят треньор ми каза, че може би трябва да спра, защото предстоят Олимпийските игри - разбира се, това е по-важно, но вътрешно чувствах, че мога да го направя, и, честно казано, исках да опитам световния рекорд - и направих го при първия ми опит.

Невероятно! Падна легендарният световен рекорд на Стефка Костадинова

Разбира се, вършихме много работа с моите треньори, много упорита работа, също и за възстановяване от малка контузия преди Европейското първенство. Сега, когато съм здрава, съм готова да се боря и подобрих световния рекорд тук, в Париж, където хората много ме подкрепят. Очаквам с нетърпение Олимпийските игри тук. Сигурна съм, че ще бъде страхотно състезание и още по-добра атмосфера - но знам, че ще бъде трудно и ще бъде много конкурентно. На голямо събитие като Олимпиадата наистина трябва да сте психически силни и както казва моят треньор, това е празник и определено трябва да му се насладите”, каза Магучих след надпреварата в Париж.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти