Хаджар спечели на "Силвърстоун" след наказание за Крауфорд

Исак Хаджар завоюва третата си победа за сезона във Формула 2, след като триумфира в основното състезание на пистата „Силвърстоун“, в което той завърши на второ място, зад Джак Крауфорд. Американецът обаче загуби първата позиция след финала заради наказание от 5 секунди, което му бе наложено от стюардите.

До тази санкция се стигна, след като пилотът на ДАМС се върна по опасен начин в бързата лента на алеята пред боксовете след своето задължително спиране в бокса. В крайна сметка Крауфорд бе класиран на третото място, зад Хаджар и Зейн Малони. Именно барбадосецът бе пилотът, който трябваше да набие рязко спирачките, за да не се удари в Крауфорд в бокса.

Четвърти финишира Франко Колапинто, който и тази седмица заложи на алтернативната стратегия с дълъг първи стинт с по-твърдите гуми. Виктор Мартинс, който в средата на дистанцията бе на виртуалната първа позиция остана едва пети, точно пред Габриел Бортолето, Оливър Беарман, Енцо Фитипалди, Денис Хаугер и Пепе Марти, които допълниха зоната на точките.

С днешната си победа Хаджар излезе начело в генералното класиране във Формула 2, в което със 133 точки той води с шест пред Пол Арон. Естонецът не взе нито една точка днес, след като завърши на 12-то място. Малони е трети в подреждането на 32 пункта зад лидера, а Бортолето заема четвъртото място с 98 точки на своята сметка.

Сезонът във Формула 2 продължава след две седмици на унгарската писта „Хунгароринг“.

Снимки: Red Bull Content Pool

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти