Давид Алонсо с шеста победа за сезона в Moto3

Давид Алонсо спечели шестата си победа от началото на сезона в Moto3, след като триумфира в надпреварата за Гран При на Германия.

Колумбиецът бе в челната група през цялото време, като именно той прекара най-много време на първото място. Само за малко Теийо Фурусато и Хосе Антонио Руеда успяха да го изпреварят, но Алонсо бързо-бързо си върна позицията.

В заключителните обиколки Алонсо бе притискан от Руеда за победата, но испанецът допусна грешка в спирането за първия завой в предпоследния тур и падна. Това позволи на Фурусато да завърши втори, точно пред Иван Ортола, който допълни подиума.

Колин Вейер стартира от полпозишъна и поведе в началото, но нидерландецът допусна грешка в бързия завой №11 и напусна надпреварата. По този начин той загуби второто място в генералното класиране, което вече е притежание на Ортола.

Испанецът има 121 точки в своята сметка, но изостава с цели 58 спрямо лидера Алонсо, който води със 179. Третата позиция се заема от седмия от днес Дани Олгада със 120 пункта, а Вейер е четвърти със 115.

Сега за пилотите от Moto3 предстои заслужена едномесечна лятна пауза, а след нея сезонът ще бъде подновен с Гран При на Великобритания между 2 и 4 август.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти