Нюкасъл договори две продажби, за да влезе във финансовите рамки

Нюкасъл е договорил продажбата на Елиът Андерсън в Нотингам Форест. Клубът от "Сейнт Джеймсис Парк" беше принуден да направи някои продажби преди края на месеца, за да балансира сметките си и да се вмести във финансовите правила на Премиър лийг. Вчера бе разкрито, че от Нюкасъл са преговаряли за трансфер на Антъни Гордън в Ливърпул. Той е пропаднал, но сделката за Андерсън е договорена.

Нюкасъл ще получи 35 милиона за 21-годишния си талант. В сделката ще бъде включен и Одисеас Влаходимос, който ще поеме в обратната посока. Имаше информации, че "свраките" искат да вземат и Антъни Еланга, но този трансфер може да се осъществи евентуално по-натам и няма да бъде обвързан с Андерсън.

Според информациите Андерсън първоначално не е искал да си тръгва от Нюкасъл, но е останал доволен от предложените му лични условия от Нотингам Форест.

Твърди се, че Нюкасъл е приел оферта и от Брайтън за 19-годишния Янкуба Минтех. Тя е на стойност 33 милиона паунда.

Така, въпреки че се разделя с двама млади и перспективни играчи, Нюкасъл ще успее да оправи счетоводството, без за момента да се налага да продаде някоя от големите си звезди, каквито слухове имаше.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти