Огура спря Алдегер на "Ассен" след глупава грешка на испанеца

Ай Огура се възползва максимално от глупава грешката, която Фермин Алдегер допусна, за да триумфира в надпреварата за Гран При на Нидерландия в Moto2. По този начин японецът записа втората си победа за сезона, след като той спечели и в Каталуния, където отново се възползва от неточност от страна на Алдегер.

Днес Огура поведе с отлично потегляне на старта, но още в петия завой Алдегер си върна първата позиция и започна да се откъсва. Испанецът се беше запътил към сигурна победа, но всичко се промени в 14-ия тур, когато той бе наказан с минаване през дългата обиколка заради прекалено много напускания на пистата.

Този път испанецът не падна при изтърпяването на санкцията си, както се случи в Барселона преди малко повече от месец, но пък това наказание го смъкна зад Огура и Серхио Гарсия. В оставащите обиколки до финала тримата си проведоха доста красив трибой за победата, в който успехът бе за Огура.

Алдегер остана на второто място, а лидерът в генералното класиране Гарсия завърши трети, след като остана без ресурс в своите гуми в последните километри. Четвърти завърши миналогодишният победител на „Ассен“ Джейк Диксън, а топ 5 оформи стартиралият 16-ти Сомкиат Чантра.

В генералното класиране Гарсия остава начело с актив от 138 точки и аванс от 14 спрямо днешния победител Огура, който излезе на втората позиция, изпреварвайки Джо Робъртс. Американецът, който спечели на „Муджело“ преди четири седмици, не стартира днес, тъй като в петък счупи дясната си ключица и не получи разрешение да участва.

Надеждите на Робъртс са той да може да се завърне на стартовата решетка следващата седмица, когато ще се проведе деветият кръг за сезон 2024 – Гран При на Германия на „Заксенринг“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти