Вицешампионът на Европа официално представи Ради Маринова

Националката Радостина Маринова официално беше представена като ново попълнение на италианския гранд Веро Волей (Милано), който игра на финала на Шампионската лига за жени, но го загуби от Конеляно.

25-годишната Маринова, която играе като диагонал, пропусна това лято с националния отбор и Лигата на нациите, тъй като лекува контузия на рамото. Българката игра за във френския Кан, но претърпя операция при д-р Джузепе Порчелини през януари и ще се възстанови чак за началото на предстоящия сезон на клубно ниво.

Националка във вицешампиона на Европа?

Преди това Маринова, която е девойка на Казанлък, като е била част и от школите на Звезди 94 и Марица (Пловдив), игра и за френските Пари Сен-Клу и Еврьо. Зад гърба си има два сезона и в Берое (Стара Загора) и един за университета на Лонг Бийч в колежанското първенство на САЩ.

"Много съм щастлива да нося фланелката на Веро Волей през следващия сезон. Имам много добри очаквания и вярвам, че отборът може да гони големи цели. Това ще бъде първият ми сезон в Италия и ще играя в едно от най-добрите първенства в Европа, а това винаги представлява допълнителен стимул да се раздавам на 100%", сподели самата Ради Маринова пред клубния сайт на новия си отбор.

Освен в ШЛ отборът на Милано игра финали и за Купата и Суперкупата на Италия, докато в Серия А1 загуби на полуфиналните плейофи.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти