Португалия едва ли ще отпусне газта, въпреки че вече си гарантира първото място

Португалия вече си осигури първото място в група "F" на Евро 2024, но въпреки това "мореплавателите" ще се опитат да продължат позитивния си старт и в двубоя срещу Грузия. Грузинците са на дъното на класирането с една точка, но ако успеят да поднесат сензация и да постигнат първата си победа на голям турнир като самостоятелната страна, имат голям шанс да продължат в следващата фаза.

"Селесао" надигра последователно Чехия и Грузия, ставайки един от трите отбора, които записаха две победи в първите си два мача в Германия. Предполага се, че Роберто Мартинес ще направи някои промени в състава си, като е интересно да видим дали селекционерът на Португалия ще заложи отново на Кристиано Роналдо. Ако капитанът играе, това ще е 50-ия му мач с националната фланелка на голям турнир.

След като отпадна на 1/4-финалите на Световното първенство в Катар, Португалия записа 15 победи и едва две загуби в 17-те си изиграни мача.

Грузия е с най-ниска позиция в ранглистата от всички участници на Евро 2024. Тимът на Вили Саньол обаче показва голям прогрес. Отборът успя да се разпише в 10 от последните си 11 мача, както го направи и в двата си двубоя на Европейското до момента - срещу Турция и Чехия.

Днешният сблъсък в Гелзенкирхен е едва вторият мач между Португалия и Грузия изобщо. Предишният бе през септември 2008 година, като в него "мореплавателите" спечелиха с 2:0.

ГРУЗИЯ - ПОРТУГАЛИЯВероятни състави:ГРУЗИЯ (3-4-1-2): Мамардашвили; Кверкевелия, Лашия, Двали; Циташвили, Меквебашвили, Кочорашвили, Какабадзе; Давиташвили; Микаутадзе, КварацхелияПОРТУГАЛИЯ (4-3-3): Д. Коща; Семедо, Данило, А. Силва, Далот; М. Нунеш, Р. Невеш, Ж. Невеш; Ф. Консейсао, К. Роналдо, Ж. ФеликсСЪДИЯ: Сандро Шерер (Швейцария)СТАДИОН: "Фелтинс Арена", ГелзенкирхенНАЧАЛО: 22:00 часа

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти