Финалистка от "Уимбълдън" планира да се върне в тениса след раждането на първото си дете

Бившата финалистка на "Уимбълдън" Забине Лизицки планира да се завърне към тениса, след като роди първото си дете, но тя няма да бърза с това решение.

34-годишната Лизицки не е играла от месец декември. Тя заяви пред ДПА, че има план да поднови кариерата си, когато е готова и това най-вероятно ще бъде през есента.

"Ще се върна. Искам да дам всичко за това. Когато се върна, искам това да стане по правилния начин. Имам все още много от страстта за този спорт у мен", каза тя. "Стандартите ми все още са твърде високи и не искам да се върна, ако не съм готова", добави германката.

Лизицки достигна до финала на "Уимбълдън" през 2013, където загуби от Марион Бартоли, като по пътя си отстрани световната номер 1 Серена Уилямс на осминафиналите. Нейната четвърта и засега последна кариера датира от ноември 2014, като тя е достигала до 12-то място в световната ранглиста. В момента е 445-а.

Лизицки определи, че най-големите й проблеми са "умората и болестите". "Трябваше ми време да свикна с идеята, че понякога е окей да се чувстваш напълно изтощен", завърши Забине Лизицкиз

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти