Замразиха се преговорите между Уориърс и Клей Томпсън

Клей Томпсън може и да се състезава за друг отбор през следващия сезон. Това е така, тъй като той и неговият отбор Голдън Стейт Уориърс не могат да се разберат за нов договор. Според информация на The Athletic преговорите между двете страни са били замразени в последните седмици, като към момента няма отправена конкретна оферта от страна на “воините” към един от най-изявените си баскетболисти в историята на тима.

Очаква се Голдън Стейт да се опита да се възползва от това, че Томпсън няма да е от най-преследваните свободни агенти през лятото, което би отворило възможност на “воините” да преподпишат с него на доста по-ниска цена.

34-годишният гард спечели четири шампионски титли в НБА с отбора на Голдън Стейт, където играе от началото на кариерата си през 2011-а. Той е петкратен участник в “Мача на звездите”, но контузиите в коляното и ахилеса спряха устрема му и го принудиха за пропусне две години между 2019-а и 2021-ва. През миналия сезон Клей записа средни показатели от 17.9 точки, 3.3 борби и 2.3 асистенции, но Голдън Стейт не можа да се класира за плейофите.

Клей разочарова с представянето си в плей-ин двубоя срещу Сакраменто Кингс, в който стреля 0/10 от игра и така “воините” загубиха с 94:118 от тима на Александър Везенков.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти