България излиза срещу световния шампион Италия във VNL

България излиза срещу световния шампион Италия във Волейболната лига на нациите (VNL).

Възпитаниците на Джанлоренцо Бленджини срещат днес “Скуадра адзура” от 17,30 часа в “Арена Стожице“ в Любляна (Словения).

Двубоят ще бъде излъчен на живо по Max Sport 2.

Българските волейболисти записаха трети успех във VNL, след като се наложи над Турция с 3:1 в първата си среща в Любляна.

България срази Турция и записа трети успех в Лигата на нациите

Световните шампиони от Италия участват в последната седмица от Волейболната лига на нациите в Любляна (Словения) без 8 състезатели от основния си състав.

Подмладена Италия ще загрее за България с мач срещу Полша

Селекционерът Фердинандо де Джорджи остави в Италия, за да се готвят специално за Олимпийските игри в Париж 2024 Александро Микиелето, Даниеле Лавия, Роберто Русо, Джанлука Галаси, Юри Романо, Симоне Джанели, Фабио Баласо и Симоне Анцани.

Селекционерът Фефе де Джорджи дава почивка на състезателите, които бяха в основата на 7-те успеха в двата турнира от Волейболната Лига на нациите, което бе достатъчно за да класира “Скуадра адзура" за Олимпиадата в Париж.

Снощи световните шампиони от Италия излязоха срещу европейските първенци и победители във VNL през 2023 година и лидери в световната ранглиста от Полша в Любляна.

СНИМКИ: volleyballworld.com

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти