Барселона отмъква Хезоня от Реал Мадрид

Баскетболният отбор на Барселона е успял да стигне до договорка с крилото на Реал Мадрид Марио Хезоня. Това съобщава ексклузивно вестник Marcа на своята първа страница. Договорът на хърватския национал с каталунците е за следващите четири години, като те го отмъкват от лапите на мадридчани, които така и не можаха да стигнат до разбирателство с баскетболиста относно нов контракт.

Официално: Барселона назначи Жоан Пенароя

Съобщава се, че годишната заплата на Хезоня ще бъде 3 милиона евро, като така той става един от най-високоплатените състезатели в Европа, заедно с имена като Шейн Ларкин, Майк Джеймс и Кендрик Нън.

29-годишното крило записа средни показатели от 13.5 точки и 4.6 борби в 38 мача в Евролигата с отбора на Реал, с който завоюва сребърни медали от тазгодишното издание на надпреварата. Хезоня обаче ще си тръгне от Реал със спечелено злато от Лига Ендеса.

По този начин Хезоня ще се завърне в Барселона след пауза от девет години, след като за последно бе част от тима на каталунците през сезон 2014/15 или преди да отиде в НБА. Крилото има три сезона зад гърба си с отбора на Барса, като в този период той спечели титла от първенството, Купа на Испания и Суперкупата на страната.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти