Гюндоган: Очаквам неприятен мач срещу Шотландия

Капитанът на Германия Илкай Гюндоган знае, че Бундестимът не трябва да подценява Шотландия. Утре двата отбора се изправят един срещу друг в мача на откриването на Европейското първенство. Очакванията към германците са огромни, тъй като те са домакин на турнира.

“Очаквам много неприятен мач. Познавам доста от играчите им от Висшата лига. Те има опитен гръбнак. Не трябва да ги подценяваме, но ние имаме много добри качества и трябва да спечелим мача”, сподели Гюндоган.

“Всеки играч знае какво трябва да прави, особено в трудни ситуации. В отбора има яснота. Грешки се случват, но не трябва да губим идеите си”, допълни той.

Гюндоган говори и за Тони Кроос” Удоволствие е да играя до него. Трябва да си невероятно добър, за да спечелиш толкова трофеи. Знам колко важни са тези на пръв поглед прости подавания, които той прави. Това е специално, дори повечето от хората да не го виждат”.

Той изрази мнение и за съдиите. Като капитан Илкай ще бъде единственият от отбора, който ще има право да обсъжда решенията им на терена: “Надявам се съдиите да разбират, че играчите имат емоции. Оплакванията са част от играта. Ние обичаме тази игра, защото носи много емоции. Без да изразявам липса на уважение, надявам се да няма много жълти картони”.

Още от Футбол свят

Виж всички