Легенда на Селтикс: С единия крак в гроба съм, но искам да видя титла №18

Една от най-важните фигури в историята на Бостън Селтикс - Боб Кузи, заяви, че с нетърпение чака да види как “келтите” печелят 18-ата си шампионска титла. Основоположникът на шест трофея в историята на “зелените” вече е на 95-годишна възраст и сам каза, че е “с единия крак в гроба”. Бостън вече води с 3-0 във финалната серия за титлата и може да достигне до трофея в събота сутрин от 3:30 часа българско време.

Бостън вече е на крачка от големия триумф

“На 95 години съм и вече съм с единия крак в гроба, едва се движа. Знам, че съм в последните си години, в които всичко в живота ти става далеч по-смислено. Едно от последните неща, които искам да видя, е как Селтикс вдигат шампионски банер №18. Много ще съм горд с такова постижение, защото то отново ще ни изведе пред Лейкърс във вечната класация”, заяви легендата на Бостън.

Според Кузи защитата на Бостън се справя много добре с опазването на Кайри Ървинг. “Селтикс не приемат Кайри като суперзвезда. Те дори не го пазят с капани, а един на един и без помощ. Той се опитва по всякакъв начин да се освобождава, но защитата на Бостън работи твърде добре срещу него. В тази серия той не е от суперзвездната категория. Трябва да функционираш по правилния начин в плейофите, за да се определи къде точно си в йерархията”, добави той.

Кузи е шампион със Селтикс през 1957-а, 1959-а, 1960-а, 1961-ва, 1962-ра и 1963-а.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти