Локомотив (Сф) остава без своя генерален спонсор

Генералният спонсор на Локомотив (София) BETANO се оттегля от клуба. Букмейкърската компания осигуряваше около 50% от бюджета на столичните "железничари" в последните години, но с оглед на скорошните прибързани и необмислени промени в закона за хазарта от вече несъществуващия парламент са накарали огромната компания, която е генерален спонсор на Евро 2024, а преди две години бе генерален спонсор и на Мондиал 2022 в Катар, да вземе решение да се оттегли от клуба в квартал "Надежда".

При това положение пред собственика на тима Иван Василев стои много сложна задача да намери алтернативен начин да запази стойностите на бюджета в "Надежда" от последните години. Това със сигурност няма как да стане бързо и съответно се очакват големи сътресения в четирикратните шампиони на България още преди началото на новия сезон. Преди няколко месеца и друг отбор от efbet Лига - Берое, остана без генерален спонсор, след като букмейкърските компании бяха принудени да платят в рамките на два месеца 135 милиона лева.

Също така много клубове във волейбола и баскетбола загубиха своите генерални спонсори, като се очакват доста тежки времена за родния спорт, тъй като новите мерки удариха единствено легалния бизнес и увеличиха значително нелегалните залагания, което ще отдалечи и останалите спонсори от спорта.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти