Манията Валентино Роси завладя "24 часа на Льо Ман"

Валентино Роси е една от най-популярните фигури в света на моторните спортове, а този уикенд деветкратният световен шампион по мотоциклетизъм прави своя дебют в автомобилните „24 часа на Льо Ман“.

Популярността на Доктора и интереса към него обаче породиха и притеснения около безопасността по време на вчерашната сесия за раздаване на автографи. В нея подписът на Роси е бил един от най-желанието, а в отговор на интереса към италианеца от неговия екип WRT БМВ са отправили молба към организатора на състезание, да подобри мерките за безопасност, за да не се стига до инциденти по време на парада на пилотите в петък.

„Вниманието, което Вале привлича е огромна, ние го видяхме през последните три години. В тях не е имало никакво намаляне на интереса към него. За отбора, в координация с шефовете на шампионата, това означава, че има някои допълнителни отговорности преди всяка събитие.„Нашият основен фокус е, от момента, в който всичко се планира и организира предварително е това допълнително внимание, тази маниа да не влияе на отбора. Вале винаги отделя повече внимание на своите фенове, дори извън сесиите за автографи той го прави, в тези случаи отборът отговаря за безопасността. Всяко негово появяване минава гладко с правилното планиране.„Като отбор ние имаме два приоритета, безопасността и радостта на възможно най-много фенове. Когато тези активност се планират правилно, ние можем да доставим радост на повече хора и да го направим по безопасен начин.„Надявам се организаторите да са си взели бележка от случилото се вчера, по време на сесията за автографи и да предприемат нужните действия, за да гарантиран сигурността на всички по време на парада на пилотите в петък“, заяви ръководителят на WRT Венсан Вос.

Роси ще дели автомобила с №46 с Максим Мартен и Ахмад Ал Харти. За оманеца това ще е второ участие в „24 часа на Льо Ман“, но първо с автомобил, който ще бъде следен изкъсо от глобалната аудитория. Преди година той бе част от екипажа на ORT by TF Астън Мартин, който завърши на второто място в GTE Am категорията.

„Никога не съм виждал нещо подобно. Стигна се до момент, в който беше малко некомфортно. Виждаме големи хип-хоп звезди и певци да правят представления и знаем какво се случва, когато публиката започне да се бута много. Никога не съм си представял, че това ще се случи пред лицето ми“, обясни Ал Харти за вчерашния инцидент.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти