Ръсел: Верстапен може да си вземе почивка през 2026

Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Джордж Ръсел прогнозира, че настоящият световен шампион Макс Верстапен може да си вземе една година почивка през сезон 2026, за да се ориентира къде да продължи кариерата си.

Тото Волф упорито ухажва Макс, а атмосферата в Ред Бул се влошава с напускането на Ейдриън Нюи и намаляването на аванса на шампионите, които бяха застигнати от Макларън и Ферари.

Шумахер: Перес осигурява заплатата на Макс в Ред Бул

“Нямам нищо против да съм съотборник на Макс или той да дойде при нас - обясни Ръсел пред вестник The Daily Mail. - Идването ми в Мерцедес беше най-голямото ми предизвикателство, за да се състезавам срещу най-успешния пилот в историята на спорта. Макс може да си вземе почивка през 2026 и да види кой е най-добрият отбор. Няма да се изненадам, ако той постъпи точно така. Не забравяйте, през 2026 ще е лотария.”

Доктор Марко призна, че Лиам Лоусън може да си тръгне

За сезон 2026 в сила влизат новите технически правила във Формула 1, от които се очаква ново разпределение на силите в световния шампионат. Макс има договор с Ред Бул до края на 2028, но засега се е ангажирал само с прогноза, че ще кара и догодина за тима.

Монтоя каза защо Нюи може да отиде във Ферари

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти