Терзич каза как Борусия може да триумфира и каза, че взима пример от Анчелоти

Старши треньорът на Борусия (Дортмунд) - Един Терзич, говори преди финала межу водения от него тим и отборът на Реал Мадрид. Логично “лос бланкос” са фаворити, но наставникът на “жълто-черните” оцени качествата на своите футболисти.

“Знаем, че те са най-успешният отбор в този турнир. Имаме само две поражения този сезон, а и виждам, че сме готови да се представим на най-високото си ниво. Когато нещата се решават в един мач е възможно всичко. Те са в ролята на фаворити, но ние не бяхме фаворити и в мачовете срещу Атлетико, както и срещу Пари Сен Жермен. Надявам се, че ще направим най-доброто си представяне през сезона. Това е нещото, от което се нуждаеш, за да спечелиш Шампионската лига - трябва да победиш шампионите, а сега ние играем срещу финалния бос”, каза Терзич

Срещата е от голямо значение за германския тим от гледна точка на клубната история. Това ще бъде трети финал за германците, като първият през 1997 г. го спечелиха с 3:1 срещу Ювентус, а във втория загубиха от Байерн (Мюнхен) с 1:2 през 2013 г.

“Знаем, че ще бъде много специална среща за футболистите и феновете. Важна е играта, не поводът. Ние сме отборът с най-много сухи мрежи в турнира и това е един от ключовете да сме тук. Ще бъде от решаващо значение да го направим утре още един път. За мен няма значение кой е фаворитът утре. Те имат повече опит, докато ние сме много по-гладни. Нека го направим! Не играеш финал, а го печелиш. И това е нашата ясна цел. Щастливи сме, че сме тук, но трябва да победим на “Уембли” срещу Реал Мадрид, за да бъде трофеят в ръцете ни”, добави Терзич.

Треньорът на “жълто-черните” също така говори и за своя пряк опонент утре - Карло Анчелоти, който ще изведе Реал Мадрид утре. Италианецът е специалист в Шампионската лига, като за последно триумфира в “турнира на богатите” през 2022 г. отново с Реал Мадрид. Тогава той надигра със съкрушителна тактика тима на Ливърпул, тъй като мърсисайдци имаха над 20 удара към вратата на “белия балет”, но така и не успяха да отбележат.

“Имам голям респект към Карло Анчелоти. Той е правил това с различни отбори, в различни държави и култури, като е бил успешен в рамките на две декади. Начинът, по който управлява отборите е моделът, на който се опитвам да подражавам в този в този бизнес”, добави Терзич.

Анчелоти разкри какво ще е ключово за успех във финала и потвърди кой ще стартира на вратата

Още от Футбол свят

Виж всички