Радостин Александров успя да спаси Табор от изпадане в Словения

Втородивизионният словенски Табор (Сежана) ще играе и през новия сезон във Втора лига на Словения. Радостин Александров, който е най-младият старши треньор в професионалния футбол в Словения, пое отбора, намирайки се на последната позиция в първенството, като в даден момент на надпреварата изоставаше с 9 точки от безопасната зона.

През пролетта обаче отборът възкръсна и демонстрира превъзходна форма, успявайки да завърши в последните 8 срещи като втори най-добър отбор в първенството. Табор успя да спре възхода на Горица за промоция към Първа лига, победи директния си съперник за оставане във второто ниво след обрат с човек по-малко, а в последния кръг надигра първенеца Приморие, но не успя да вземе повече от точка в срещата.

Имаше и известна доза късмет в спасяването на крайграничния отбор - заради изгубения си лиценз, отборът на Рогашка бе изваден от професионалните лиги в Словения, което се оказа в помощ на Табор, за да може да запази участието си във втория ешелон на словенския професионален футбол.

В отбора на Табор личат имената на няколко млади българи, родени през 2004 година. Никола Нейчев бе в състава на словенците почти от началото на кампанията, а през зимата Александров привлече Красимир Тодоров от състава на Ботев (Враца) и Станислав Петков от отбора на Академик, където Александров бе наставник преди това.

И тримата българи се отчетоха с ключови изяви в решителните мачове, като всеки от тях успя да се разпише през пролетния дял, а Петков и Тодоров записаха и асистенции на името си.

Помощникът на Александров в Словения също е българин - младият треньор Тодор Горанов, с когото работеха заедно и в Свищов по-рано през сезона.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти