Григор Димитров разказа колко много обича новия си екип за "Ролан Гарос"

Григор Димитров е носил множество стилни екипи в хода на кариерата си, но този на Lacoste за настоящия Ролан Гарос е сред любимите му. Това сподели световният №10 за рубриката на Tennis Channel „Baseline“. Първата ни ракета и френския бранд си партнират от една година насам, като до момента и двете страни са много доволни от съвместната си работа.

Тази позитивна тенденция продължи и на тазгодишното Открито първенство на Франция. Димитров стигна до трети кръг, като освен за играта си, шампионът от Бризбън получи множество комплименти и за своя екип.

„Честно казано, този екип е един от любимите ми. Много харесвам зеленото, наистина ме вдъхновява. Този цвят е много подходящ за мен. Миналогодишният екип също беше много стилен, но сега исках нещо по-различно“ – каза Димитров.

В хода на интервюто българинът научи и един любопитен факт – че през 2024 г. се навършват 99 години, откакто Рене Лакост печели първата си титла от Големия шлем именно на Ролан Гарос.

„Надявам се, че тази година и аз ще постигна същото. Чувството да работиш с бранд, притежаващ такива традиции и наследство, е наистина специално. До момента съм доволен от всичко. Работата с Lacoste ми доставя голямо удоволствие. За тях Ролан Гарос е най-спецлиалният турнир по обясними причини и всички разбираме това“.

„Човекът прави дрехите, а не обратното. От много години насам съм доста взискателен относно всеки аспект от кариерата ми. Това важи не само за ракетите, но и за всичко, което слагам по тялото си – дрехите, обувките, накитниците, дори чорапите. Играта с настоящия екип ми доставя голямо удоволствие и мисля, че това ще продължи“.

Днес Димитров ще се изправи срещу световния №104 Зизу Бергс в стремежа си да достигне до осминафиналите на Ролан Гарос за втора поредна година. Мачът им е трети в програмата на корт №14.

tenniskafe.com

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти