Паулино с трета диамантена победа през 2024 г.

Световната шампионка на 400 метра от Будапеща 2023 и сребърна олимпийска медалистка в дисциплината от Токио Марилейди Паулино постигна третата си победа в Диамантената лига през сезона. Доминиканката се наложи на “Бислет Геймс” в Осло с 49.30 сек.

Полякинята Наталия Качмарек демонстрира отново отлична форма броени дни преди Европейското първенство в Рим. След като преди два дни се наложи на “Златен шпайк” в Острава, днес тя завърши втора с най-добро постижение за сезона от 49.80 сек. Американката Алексис Холмс допълни тройката с 50.40 сек.

Представителката на домакините Хенриете Яегер завърши шеста с нов национален рекорд от 50.81 сек, като за нея това беше първо слизане под 51 секунди в дисциплината.

В мятането на диск при жените се наложи световната шампионка от Юджийн 2022 Бин Фън (Китай) с 67.89 м. Двукратната световна и олимпийска шампионка и носителка на шест европейски титли Санда Елкасевич завърши втора с 66.48 м, а тройката в сектора днес допълни представителката на Италия Даиси Осакуе с 63.29 м.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти