Васил Христов: Запазихме вяра в себе си

Старши треньорът на Балкан Васил Христов беше изключително доволен от победата на своя тим над Рилски спортист с 69:68 в третия мач от финалната серия за титлата в Националната баскетболна лига.

Балкан оцеля! Шампионите защитиха трона си и предизвикаха четвърти мач с Рилски

“Ключовото за победата беше, че запазихме вяра в себе си и знаехме, че сме в трудна ситуация. Липсваше ни Митко Димитров, бяхме с две загуби от Самоков, но всички бяха мобилизирани до пълна степен. Знаехме, че серията се играе до три. Ние трябваше да си оставим сърцата в днешния двубой, за да имаме шанс. Организирахме се накрая. Не се получи точно това, което искахме, но силата на нашия отбор е да не спираме, когато защитата на опонента ни спре. Това доведе до онази стрелба на Данчо Минчев в ъгъла, която ни даде шанс да поведем.

Публиката е много важна. Те ни подкрепят през целия сезон. Залата е препълнена и се надявам на такава подкрепа в следващия двубой. Със сигурност ще си оставим сърцата и в следващия двубой.

Митко Димитров, излизайки от операционната, първото нещо, което направи, беше да изпрати снимка снимка в групата на отбора и да напише: “Дайте ми шанс да се върна на терена”. Ще следим състоянието му, няма как да рискуваме здравето му. Ако лекарите преценят че е достатъчно здрав.. Митко има желанието и сърцето и ние искаме той да е на терена с нас. Той е достатъчно опитен и винаги може да даде съвет. Най-важното е, че той беше тук и подкрепи отбора. Той излезе от болницата и дойде в залата. Ако може залата да е още по-пълна, ще е още по-добре. При всички положения ние излизаме за победа”, сподели Христов.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти