Чеко е все по-близо до нов договор с Ред Бул

Състезателният уикенд в Монако не беше особено успешен за пилота на Ред Бул Серхио Перес - мексиканецът се класира едва 18-и в квалификацията, но стартира 16-и заради дисквалификацията на двете коли на Хаас, а в неделя отпадна секунди след началото на състезанието заради катастрофа с Кевин Магнусен. Преди това, на “Имола” Перес с трудности се пребори за 8-ото място и записа точки.

Мнозина анализатори отново се запитаха дали Перес е най-подходящият за съотборник на Макс Верстапен за догодина, но в Ред Бул явно са готови да задържат мексиканеца.

Магнусен: Перес не ми остави място и ме избута към стената

Според анонимни източници от Милтън Кийнс, в Ред Бул са готови да предложат 1-годишен договор на Перес, въпреки че той иска контракт за два сезона. Също така, в Монте Карло стана ясно, че Кристиан Хорнър и доктор Хелмут Марко не разглеждат Юки Цунода като сериозен кандидат за титулярно място в Ред Бул, което провокира японецът да заяви, че може да напусне RB. Освен това, смята се, че точно този уикенд от Ред Бул са информирали и Карлос Сайнц, че той няма шансове да стане съотборник на Макс Верстапен.

Катастрофата на Перес ще струва милиони на Ред Бул

Перес има моменти, в които не може да се представя на нивото на Верстапен, но когато успее да използва потенциала на колата си, Чеко винаги има важен принос за силното представяне на тима. А и Перес не създава политически проблеми в отбора и осигурява подходяща атмосфера за реализирането на амбициите на Макс да е №1 в тима на световните шампиони.

Перес: Напълно ненужна катастрофа

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър коментира, че първите шест състезания на Чеко този сезон са били “много силни” и допълни, че тимът трябва да направи така, че той да запази формата си. Доктор Марко пък прогнозира, че до Барселона трябва да се знае кой ще е другият пилот на тима за догодина.

Верстапен: В Монако не стана истинско състезание

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти