Бекер със съвети към Зверев преди началото на "Ролан Гарос"

Германската тенис легенда Борис Бекер даде няколко съвета на своя сънародник Александър Зверев преди неговия очаквания с голям интерес двубой в първия кръг на Откритото първенство на Франция срещу рекордьора по титли Рафаел Надал.

"Моят съвет към Зверев би бил: Играй срещу тенисиста, а не срещу мита! Много е важно да гледа на настоящия Надал просто като на съперник - 37-годишен испанец от Майорка", каза шесткратният победител в турнирите Големия шлем в интервю за телевизия Eurosport.

Александър Зверев пристигна в Париж след победа на турнира в италианската столица Рим, докато Рафаел Надал се бори с контузия от началото на миналата година и рядко играе. През миналата седмица той отпадна във втория кръг в Рим.

Борис Бекер обаче каза, че никога не би заложил срещу Рафаел Надал на "Ролан Гарос". Очаква се Надал да приключи състезателната си кариера в края на 2024 година, а тазгодишното Открито първенство на Франция трябва да е последното за испанеца, който спечели рекордните 14 титли на турнира.

Двамата със Зверев се срещнаха в епичен полуфинал на "Ролан Гарос" преди две години, който приключи във втория сет, когато германският получи тежка контузия в глезена, извадила го от игра до края на годината.

Бекер заяви още, че Зверев ще трябва да подходи към двубоя с Рафаел Надал в Париж без емоции.

"Ако Надал не вярваше дълбоко в душата си, че може да спечели Откритото първенство на Франция отново, нямаше да се състезава. Рафа и "Ролан Гарос" – това е най-великата любовна история в тениса", добави Борис Бекер.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти