Тим от Втора дивизия изхвърли Ривър Плейт от Купата на Аржентина

Аржентинският шампион Ривър Плейт изненадващо бе изхвърлен още на 1/16 финалите от турнира за Купата на страната. Грандът, който бе абсолютен фаворит в мача с Темперлей на стадиона в Мендоса, завърши 1:1 в редовното време, а след това отпадна на дузпи от втородивизионния тим. Тимът на Мартин Демикелис допусна изравняване в последната минута на редовното време, след като Фернандо Мартинес с акробатичен изстрел не остави шансове на Франко Армани.

Преди това Есекиел Барко, който влезе на почивката, бе точен от пряк свободен удар в 51-ата минута. Интересното е, че двата тима изиграха отворен мач с много положение и пред двете врати.

Именно Барко обаче пропусна втората дузпа за Ривър след спасяване на вратаря Хуан Рано, а при резултат 4:3 за Темперлей, отборът от Примера Насионал пропусна дузпа чрез Фернандо Ибанес, след което шампионите изравниха с точен изстрел на Николас Фонсека.

Стигна се до шеста дузпа за двата отбора, която бе пропусната от “милионерите”, след като Рано спаси втората си дузпа в мача и сензацията в надпреварата стана факт.

Така Ривър Плейт, който има три отличия във витрината си от турнира, последното от 2019 година, отпадна рано от надпреварата.

Още от Футбол свят

Виж всички