Тайланд направи още една крачка към Формула 1

Министър-председателят на Тайланд Срета Тависин беше на официално посещение в Италия миналата седмица и се появи и на “Имола”, където дискутира с главния изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали възможността страната му да влезе в календара на световния шампионат.

Проектът за старт от Формула 1 в Тайланд се ползва с активната подкрепа на държавата, а Тависин е заявил на Доменикали, че Ред Бул също може да се включи в организирането на надпреварата. Амбициите на Тайланд са за улично състезание в Банкок през 2027 или 2028 година.

Доменикали: Имаме над 35 кандидати за място във Формула 1

Премиерът на Тайланд е уверен, че един старт от Формула 1 ще подобри разпознаваемостта на страната и ще доведе до увеличаване на туристите. Формула 1 има план да увеличи присъствието си в Азия, където вече беше реализирано завръщането на шампионата в Китай.

Италия може да загуби едното си състезание във Формула 1

Ако Тайланд се пребори за място в календара, то някое от съществуващите състезания ще трябва да отпадне, тъй като Доменикали вече заяви, че бройката надпревари няма да се увеличава над сегашните 24.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти