Сабаленка за първи път стигна финала в Рим

Арина Сабаленка за първи път в кариерата си ще играе на финала на турнира в Рим. Тенисистката от Беларус победи със 7:5 6:2 Даниел Колинс и в спор за трофея ще срещне водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек. Двете се изправиха една срещу друга и на финала в Мадрид, спечелен от Швьонтек.

Късният двубой на “Форо Италико” беше оспорван само в първия сет. Сабаленка спаси точка за пробив в третия гейм и веднага след това реализира пробив, с който поведе с 3:1. Последваха силни минути за Колинс, която изравни при 4:4, но когато сервираше за стигане до тайбрек, се пропука.

Сабаленка доминираше изцяло в началлто на втората част. Шампионката от Australian Open взе първите три гейма, с което до голяма степен пречупи съпротивата на съперничката си. Колинс имаше някои добри отигравания, но в нито един момент не притесни сериозно Сабаленка, която постигна шеста поредна победа в мачовете помежду им.

Двубоят продължи 1 час и 24 минути. Сабаленка направи 4 аса и допусна само една двойна грешка. Беларускинята беше много ефективна при точките на първи сервис (74%) и се възползва от 4 от 7-те си точки за пробив.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти