Васил Христов: Колективът е нашето най-силно нещо

Старши треньорът на Балкан Васил Христов бе щастлив след класирането на тима му на финала в Националната баскетболна лига. Ботевградчани отстраниха Черноморец с 3-1, след като победиха своя съперник с 94:78 в мач №4 от полуфиналната серия.

Балкан елиминира Черноморец и отново е на финал в НБЛ

“Контролът на играта през цялото време беше ключов. Момчетата запазиха техните емоции. Те трябва да бъдат по трибуните или в другия отбор, но не и при нас. Успяхме да го направим, дори в трудните моменти останахме заедно, взимахме добри решения и се извадихме от трудната ситуация, в която отборът на Черноморец ни постави накрая. Не знам какво се е случило с феновете. Не ми е работа да коментирам. Има си организация в залата. Емоциите са в повече в такъв елиминационен двубой. Не трябва да се стига до такива ексцесии. Не мога да дам прогноза за другия полуфинал.

Не си избираме съперник и нека по-добрият от двата отбора да спечели. Като разберем нашия съперник, ще започнем подготовка. Развълнуван съм. Радва ме най-вече това, че изградихме група, която си вярваме и играчите се стараят да изпълняват всичко, което искаме. Колективът е нашето най-силно нещо”, каза Христов.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти