Атанас Гаджев е шампионът на любителския ITL 500 в Пловдив

Първият любителски турнир на Интерактив Тенис от категория ITL 500 в Пловдив събра 27 от топ играчите в региона. Бяхме свидетели на оспорвани двубои и обрати, но победителят можеше да е само един и това е Атанас Гаджев. На финала той излезе срещу Марин Нейков и след над час игра, обрати и мини тайбрек, Наско триумфира при резултат 4:3(2) 4:1. Това е титла No.5 за Гаджев от началото на сезона и сериозна заявка участието му в предстоящия Vimax Open 2024 от категория Grand Slam.

Атанас Гаджев започна турнира с победа над Марко Стоянов с 4:1 4:0. Следващият му опонент беше един от новобранците в Интерактив Тенис Венцислав Филев, който показва страхотен прогрес последните няколко турнири. Наско обаче посече шансовете на Венцислав за полуфинал и след категоричното 4:0 4:0, продължи напред. Поставеният под #4 Павел Маринов почти нямаше шанс срещу Гаджев и отстъпи на крачка преди финала с 4:2 4:0.

Марин Нейков си осигури място във финалната двойка след 2 победи и епичен полуфинал срещу Борис Генков. Жребият отреди първият му опонент да бъде Илиян Илиев, който Нейков тотално отвя с 4:1 4:2. На четвъртфинала излезе срещу Радостин Тодовичин, който също не можа да се противопостави и отпадна при същия резултат. Марин продължи напред, където вече го очакваше полуфиналистът Борис Генков.

Двубоят между двамата беше финал преди финала и истинско зрелище за публиката. Претендент за титлата Генков нямаше загубен турнир от юли 2023 г, когато Павел Маринов триумфира с трудна победа при 7:5 6:3 6:10. На полуфинала на кортовете на “Макс Про”, след битка продължила над 1 час, Борис Генков отстъпи на Марин при 4:3(5) 4:1.

Финалът на дебютния Velto Night Tour ITL 500

Финалът на Max Pro Night беше повторение на последния мач от есенния Plovdiv Cup ITL 500, когато Наско Гаджев вдигна купата при 6:1 срещу Марин Нейков. Този път двубоят се изигра при сравнително тежки атмосферни условия - гръмотевична буря, лек страничен вятър и росене. Наско успя да поведе с 1:0, но последваха три поредни гейма за Марин. След това Гаджев успя да се съвземе и направи пълен обрат до 3:3, а в мини тайбрека стигна първи до четирите точки и затвори сета при 4:3(2).

Във втората част, Наско бързо поведе с 2:0, а малко след това Нейков успя да вземе един гейм. При 2:1 Гаджев натисна още по-здраво и спечели мача и турнира при краен резултат 4:3(2) 4:1. Заедно с купата Атанас Гаджев прибави и 500 точки за националното класиране на любителите тенисисти, с което се изкачи от 10-та на 6-та позиция и е временен водач в пловдивския шампионат със значителна преднина пред втория - Борис Генков.

Поздравления за финалистите и всички участници в дебютното издание от категория ITL 500 в Пловдив! А ние ще следим участието на Гаджев на Grand Slam-а в София, който ще се проведе от 3 - 23 юни. За повече информация и записване, вижте сайта на Интерактив Тенис - www.interactive-tennis.com

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти