Пореден нов кандидат за треньор на Байерн

Продължават спекулациите около треньорския пост в Байерн (Мюнхен). След вчерашния официален отказ на смятания за фаворит Ралф Рангник, вече се появи ново име, което се спряга за наследник на Томас Тухел и това е треньорът на Бенфика Роджер Шмит.

Според информация на "Билд" от добре информирани източници именно 57-годишният германски наставник е новият фаворит за поста в баварския гранд. Шмит има договор с Бенфика до 2026 г. и много сериозна освобождаваща клауза в размер на 30 млн. евро.

Ръководството на португалците обаче не е съвсем доволно от него през този сезон и е възможно да го пусне и срещу доста по-скромна сума. Бенфика изостава на 5 точки от лидера Спортинг (Лисабон) три кръга преди края на първенството, отпадна на полуфиналите за Купата на Португалия отново от градския съперник, а в Лига Европа загуби след дузпи на четвъртфиналите от Марсилия.

Ралф Рангник обоснова отказа си на Байерн

Шмит води Бенфика от 2022 г., като стана шампион с тима още на следващата година. Той има опит и като наставник на РБ Залцбург, а както е известно, някои от шефовете на Байерн като Макс Еберл и Кристоф Фройнд са работили точно в тимове, контролирани от концерна Ред Бул. Шмит постигна дубъл с австрийския гранд през сезон 2013/2014, а след това три години води Байер (Леверкузен). После той бе начело на ПСВ Айндховен и Пекин Гуоан, преди да поеме Бенфика.

Още от Футбол свят

Виж всички