Хюлкенберг: Горд съм, че ще представлявам Ауди във Формула 1

По-рано днес бе обявено официално, че Нико Хюлкенберг е първият пилот на Ауди във Формула 1.

Германецът в момента се състезава за екипа на Хаас, но ще се раздели с него в края на годината, за да премине в Заубер. А както е известно през сезон 2026 швейцарският тим ще се трансформира в Ауди за дебюта на германския автомобилен гигант във Формула 1.

Официално: Нико Хюлкенберг е първият пилот на Ауди във Формула 1

След обявяването на този трансфер Хюлкенберг написа в своя профил в Инстаграм, че се гордее с факта, че ще може да представлява Ауди във Формула 1. Той не пропусна и да благодари на Хаас за възможността да се завърне като титуляр в спорта, след като между 2020 и 2022 бе резерва на Рейсинг Пойнт и Астън Мартин.

„Вълнувам се и се гордея, че ще се завърна в Заубер за сезон 2025 и ще мога да представлявам глобалния германски автомобилен производител и технологичен пионер Ауди във Формула 1. Това е голям и амбициозен проект, огромно предизвикателство, предизвикателство, за което аз нямам търпение. Разговорите с Андреас Зайдъл и Оливър Хофман бяха много лесни и се характеризираха с разбирателството за общите ни цели.„В същото време аз искам да изкажа искрени благодарности на Хаас, особено на Джийн и Гюнтер, за доверието, което ми гласуваха преди година и половина, за да се завърна във Формула 1. Ще направя всичко по силите си в оставащите 19 състезания, за да бъдем възможно най-успешни“, написа Хюлкенберг.

Самоличността на неговия бъдещ съотборник все още не е известна, но е много вероятно това да бъде Карлос Сайнц. По последната информация испанецът има краен срок до средата на следващия месец, за да отговори на Ауди.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти