Байер отново се показа неуязвим и се измъкна в 98-ата минута срещу Борусия Дортмунд

Новият шампион на Германия Байер (Леверкузен) завърши наравно 1:1 в гостуването си на Борусия Дортмунд в мач от 30-ия кръг на Бундеслигата. Попаденията в срещата паднаха едва в последните десет минути на редовното време, когато точни бяха Никлас Фюлкруг (81’) за “жълто-черните” и Йосип Станишич (90’) за “аспирините”.

Срещата се развиваше равностойно в първия половин час, но възпитаниците на Чаби Алонсо първи можеха да стигнат до гол чрез хубав удар на Йонас Хофман. В 30-ата минута Джереми Фримпонг се свлече в наказателното поле и неговите съотборници поискаха дузпа. Първоначално съдията подмина ситуация, но получи сигнал от ВАР да преразгледа положението. Даниел Зийберт прегледа още веднъж положението на монитор, но отново не посочи бялата точка. В 36-ата минута Байер стигна до може би най-доброто си положение през първата част, когато Алехандро Грималдо се освободи отлично и напредна, а ударът му премина съвсем малко над напречната греда. Именно бившият краен защитник на Бенфика бе в основата и на следващото положение, когато отблизо не успя да се разпише. Само три минути след това Марсел Забитцер пък получи в добра позиция в наказателното поле, но също не успя да уцели рамката на вратата.

(АРХИВ) Спечели билет за двама за финала на Шампионската лига

Срещата продължи на по-ниски обороти през втората част, но отново пред “аспирините” се откри добра възможност в 68-ата минута, когато Нейтън Тела пое топката с отлично докосване в пеналта, но този път Грегор Кобел направи отлично спасяване. Така все пак се стигна до 81-ата минута, когато отново Забитцер бе в основата на атаката и в крайна сметка центрира отлично отдясно, за да намери Никлас Фюлкруг в отлична позиция. Нападателят без колебание простреля Лукас Храдецки за 1:0. В 89-ата минута Виктор Бонифейс бе пресилено изгонен от съдията Зийберт, но след реакция от ВАР и преразглеждане на положението се върна на терена. Играчите на Байер Леверкузен отново демонстрираха непримиримия си дух през този сезон и стигнаха до изравнителен гол в последната осма минута на добавеното време буквално с последното си положение в мача. Флориан Виртц центрира от корнер, а Йосип Станишич надскочи бранителите на Борусия Дортмунд и реализира за 1:1.

Така “аспирините” успяха да се измъкнат от трудна ситуация и се добраха до равенството. Те вече и “коронован” шампион на Бундеслигата отново не допуснаха поражение. Борусия Дортмунд от своя страна изпусна шанса да се изравни по точки с четвъртия в класирането РБ Лайпциг и остана на две точки зад тях.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти