Две са причините Нагелсман да предпочете Германия пред Байерн, отново спрягат Зидан за баварците

Решението на Юлиан Нагелсман удължи договора си с Германия продължава да е най-обсъжданата тема в спорните медии в страната. Още повече, че младият специалист предпочете да е начело на Бундестима пред това да се завърне в Байерн (Мюнхен).

Журналистът Кери Хау от Sky Germany какви са били главните причини за избора на Нагелсман. На първо място, не всички в Байерн са били убедени, че завръщането му клуба би бил правилен ход. За Нагелсман най-много са настоявали директорите в клуба Макс Еберл и Кристоф Фройнд, като за тях той е бил приоритетен кандидат. Против това обаче се е обявил легендата на Байерн и член на надзорния съвет на клуба Карл-Хайнц Румениге, който очевидно не е запомнил с добро предишния престой на специалиста. Това разногласие не се е харесало на Нагелсман.

Втора, и не по-малко важна причина, са самите процеси, които предстоят в баварския колос през лятото. Очаква се да има сериозни промени и реконструиране на състава, които няма как да минат без участието на евентуалния нов треньор. Активното участие на трансферния пазар на Байерн щеше да съвпада с Евро 2024, което започва от 14 юни и завършва на 14 юли. Нагелсман, който преди удължаването на договора си с Бундестима имаше контракт именно до края на Европейското, е преценил, че трудно ще съчетава и двете неща.

Нагелсман: Това е решение на сърцето, победите над Франция и Нидерландия ме трогнаха

Междувременно, веднага започнаха нови спекулации за треньорския пост в Байерн. Те отново са свързани със Зинедин Зидан, като според “Мундо Депортиво” французинът е сигурният нов наставник на баварците.

Каталунското издание твърди, че Зидан, който за последно води Реал Мадрид през 2021 г., се е съгласил да поеме мюнхенския гранд, като в момента се уточняват последни детайли. Статутът на Байерн, стабилността на един средносрочен и дългосрочен проект и възможността да се бори за всички титли са убедили окончателно французина. Според информациите, той дори вече е започнал планове за селекция и е поискал подсилване на защитата.

Байерн се свърза с агентите на Зидан

Зидан спечели три пъти Шампионската лига, два пъти Ла Лига, две Суперкупи на Европа и два пъти световното клубно първенство в двата си престоя в Реал Мадрид.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти