Нагелсман: Това е решение на сърцето, победите над Франция и Нидерландия ме трогнаха

Нагелсман: Това е решение на сърцето, победите над Франция и Нидерландия ме трогнаха

Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман коментира удължаването на договора си с националния отбор до края на Мондиал 2026 г. Младият треньор усилено бе свързван със завръщане в Байерн (Мюнхен), но очевидно това няма да се случи скоро.

“Това е решение на сърцето. За мен е голяма чест да бъда треньор на националния отбор и да работя с най-добрите играчи в страната. С успешни, страстни изяви имаме шанса да вдъхновим цяла една страна. Двете победи срещу Франция и Нидерландия през март наистина ме трогнаха. Искаме заедно да изиграем едно успешно домашно европейско първенство. А след това наистина очаквам с нетърпение предизвикателството на Световното първенство заедно с моя треньорски щаб”, заяви специалистът.

Президентът на Германския футболен съюз Бернд Нойендорф добави: “Това, че Юлиан Нагелсман ще остане и след домашното Европейско първенство, е силен сигнал за федерацията ни и за националния отбор. Защото той беше в списъка на много големи клубове в цяла Европа. Но националният отбор за Юлиан Нагелсман е нещо повече от работа, той го взема присърце. Сега имаме сигурност в планирането и всички могат да се съсредоточат изцяло върху успешното представяне на Европейското”.

Нагелсман реши да обърне гръб на Байерн и да остане начело на Германия
Нагелсман реши да обърне гръб на Байерн и да остане начело на Германия

Директорът на националния отбор Руди Фьолер пък каза: “Бяхме абсолютно убедени в Юлиан Нагелсман още преди последните успешни международни мачове. Но те отново показаха ентусиазма, който Юлиан и неговият екип могат да разпалят отново в Германия. Той е изключителен треньор, тактик, който не само има голям опит във футбола, но и може да зарази и вдъхнови всеки играч със своята страст. Той гори за националния отбор и за успеха. Радвам се, че ще продължим заедно по този път и след домашното европейско първенство”.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички